Hvem er vi?

Galleri Værnhøj er et autentisk værksted & galleri med kunst og kunsthåndværk fra Dorthe Værnhøj & Margon Bilde.

Vi har åbnet vores store værksted & galleri på 344 kvm. i midten af Esbjerg hvor vi udstiller malerier, plakater, keramik og vintage lamper - altsammen lavet i hånden og med kærlighed til farver og former.

Dorthe Værnhøj er autodidakt kunstner gennem 28 år og har udviklet sin kunst fra malerier til keramik. Dorthe arbejder primært med akryl på lærred, hvor hun bruger forskellige maleteknikker, derudover overfører hun ofte sine tanker og kunst til genstande som f.eks små genbrugsting og større møbler, da Dorthe har den opfattelse at kunst ikke skal begrænses til vægmalerier. Det må meget gerne i hendes øjne kombineres med det funktionelle og således blive et forhåbentligt glad lille indslag i alles hverdag.

Dorthes kunst tager udgangspunkt i kraftige farver samt mange detaljer, den bevæger sig ofte på grænsen mellem det abstrakte og det figurative. Dorthe forsøger at skabe en kontast mellem det grove og det fine, hvor det umiddelbare og pudsige er en stor del af hendes udtryk.

Med et humoristisk islæt forholder hendes figurer, måske næbdyr, og sjove væsner sig til livet og til vores dagligdag, og det er op til dig at digte videre på hendes billedlige fortællinger.

Margon Bilde er uddannet håndværker indenfor træ og har altid arbejdet med sine hænder - og med hans blik for design og funktionalitet laver Margon nogle utrolig flotte retrolamper ud af gamle lamper og lampetter fra '50 - '60 & '70'erne. Alt hvad der bruges til lamperne er produceret i Danmark.

Vi vil være meget glade for hvis du vil følge os på sociale medier så find os meget gerne på Facebook & Instagram og like os - eller vores opslag.

 

Med Venlig Hilsen

Værnhøj & Bilde